Boek: Die Baureihe 94 door Hansjürgen Wenzel

Heb je een mooi, leuk of handig spoor nul-product gezien? Meld hier het adres en je oordeel over het product. * Tips over import
Plaats reactie
ArnoldS
Berichten: 1221
Lid geworden op: 15 mei 2005, 15:39

Boek: Die Baureihe 94 door Hansjürgen Wenzel

Bericht door ArnoldS » 04 apr 2018, 23:20

Voor de liefhebbers van de Baureihe 94,

Vanmiddag heb ik mijn lang geleden bestelde boek mogen ontvangen en heb er vanavond even lekker in kunnen bladeren; wauw, wat een dikkerd is het geworden!

Afbeelding
Het onlangs uitgegeven boek “Die Baureihe 94” van EK-Verlag

Dit boek is echt de moeite waard. In de vorige uitgave was de tweede helft als een soort plaatjes-hoofdstuk ingedeeld. Dat had waarschijnlijk te maken met de manier zoals men dat wilde drukken. Nu is de tekst constant omzoomd met prachtige foto’s, die wat mij betreft niet groot genoeg kunnen zijn. Vrijwel alle foto’s zijn vanzelfsprekend in zwart/wit gezien de tijd waarin ze zijn geschoten, maar gelukkig is er ook een plek ingeruimd voor de kleurenfoto’s.
Veel van de tekst is bijna letterlijk overgenomen uit de voorgaande versie, de tweede oplage uit 1980, maar zijn er ook heel bruikbare aanvullingen. Zo is daar een uitgebreide lijst met de meest belangrijke technische aanpassingen met de daarbij horende periode wanneer deze ongeveer plaats gevonden moet hebben. Nieuw is ook het hoofdstukje over de ongevallen waarbij lokomotieven van de Baureihe 94 betrokken zijn geweest. Ook heel hulpvaardig was een apart deel dat de opschriften behandeld.
Kortom het heeft ‘even’ geduurd, maar dan heb je tenminste wat… daarom is ie zo zwaar en dik, en helemaal de moeite waard van het wachten.

Vriendelijke groeten,

Arnold

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten